Why we have too few women leaders | Sheryl SandbergTranslator: Alida Hamo
Reviewer: Enkele Rama Pra për secilin nga ne në këtë dhomë le të fillojmë duke e pranuar se jemi me fat. Nuk jetojmë më në botën që nënat apo gjyshet tona jetonin, ku zgjedhjet profesionale për gratë ishin të limituara. Dhe nëse je në këtë dhomë sot, do të thotë që shumica nga ne jemi rritur në një botë ku gëzojmë të drejtat themelore civile. Sërish çuditerisht, ende jetojmë në një botë ku disa gra nuk i gëzojnë këto të drejta. Po përveç kësaj, ne ende kemi një problem dhe është një problem i prekshëm. Problemi është ky: Gratë nuk po arrijnë majat e asnjërit profesion askund në botë. Shifrat e japin situatën krejt të qartë Nga 190 kryetarë shteti nëntë janë gra. Nga te gjithë antarët në parlamente nëpër botë vetëm 13 përqind janë gra. Në sektorin e korporatava gratë në krye- me tituj të lart ekzekutivi, antare bordesh përbëjnë vetëm 15,16 përqind. Shifrat nuk kanë lëvizur qysh prej vitit 2002 dhe po shkojnë në drejtimin e gabuar. Edhe në sektorin jo-fitimprurës, një sektor për të cilin ndonjëherë mendojmë që përgjithësisht drejtohet nga më shumë gra, gratë në role ekzekutive arrijnë vetëm 20 përqind. Për më tepër kemi edhe një problem tjetër që ka të bëj me zgjedhjet e vështira që gratë duhet të marrin midis jetës profesionale dhe plotësimit personal. Nje studim i kohëve të fundit në Shtetet të Bashkuara nxori se nga menaxherët me vjetërsi pune e të martuar dy të tretat e burrave të martuar kishin fëmijë dhe vetëm një e treta e grave të martuara kishin fëmijë. Disa vite më parë isha në New York duke negociuar një marrëveshje dhe isha ne një nga ato zyrat luksoze të një kompanie aksionere në New York mund ta imagjinoni. Isha në mbledhje — një mbledhje tre orëshe — dhe pas dy orësh, duhet të jetë edhe pushimi biologjik, që të gjithë ngrihen në këmbë, dhe kolegu që drejtonte mbledhjen filloi të dukej vërtet i sikletosur. Kuptova që nuk e dinte ku ndodhej tualeti i grave në zyrën e tij. Rrjedhimisht fillova të shikoja vërdallë për kuti duke supozuar që sapo kishin lëvizuar tek zyra, por nuk pashë asnjë. Kështu që e pyeta, "Sapo keni lëvizur në këtë zyrë?" dhe ai u pergjigj, "Jo, kemi qenë këtu prej një viti tashmë" dhe unë i thashë, "Po thua që unë jam e vetmja femër që ka negocjuar një marrëveshje në këtë zyrë gjatë një viti?" Ai më shikoj dhe tha, "Po, ose ndoshta ju jeni e vetmja që i është dashur të përdorë tualetin." (Të qeshura) Pra çështja është se si do ta rregullojmë këtë? Si mund t'i ndryshojmë numrat në ekzekutiv? Si mund t'i ja bëjmë ndryshe? Dua të filloj duke thënë, Unë flas për këtë — për mbajtjen e grave në fuqinë punëtore — sepse unë vërtet mendoj që kjo është zgjidhja. Tek pjesa me të ardhura të larta në fuqinë punëtore tek njerëzit që arrijnë majat — punët e llojit të CEO-ve (Zyrtare në Krye të Ekzekutivit) të Fortune 500 apo ekuivalenti i tillë në industri të tjera — problemi, jam e bindur është se gratë po tërhiqen. Njerëzit flasin shumë mbi këtë temë dhe diskutojnë mbi çështje si fleksibiliteti në punë, këshillimi dhe programe të cilat kompanitë duhet të zbatojnë për të trajnuar gratë. Une nuk dua të flas për asnjërën nga këto sot — edhe pse është shumë e rëndësishme. Sot, dua të fokusohem se çka mund të bëjmë ne si individe. Cilat janë mesazhet që duhet t'ua drejtojmë vetës sonë? Cilat janë mesazhet për gratë që punojnë me ne dhe për ne? Cilat janë mesazhet për vajzat tona? Tani si fillim, dua të jem e qartë që ky fjalim nuk vjen me gjykime. Une nuk e kam përgjigjen e saktë; nuk e kam madje as për veten time. U nisa nga San Fransisco, ku jetoj, të hënën, dhe isha duke marrë fluturimin për këtë konferencë. Dhe vajza ime, që është tre vjeçare, kur po e shoqëroja për në kopësht, m'u kap për këmbësh duke qarë "Mami, mos e merr avionin". Kjo është e vështirë. Ndihem fajtore ndonjëherë. Nuk njoh grua, qofshin shtepiake apo të punësuara që nuk e ndiejnë të njejten gjë ndonjëherë. Kështu që nuk po them se të qëndruarit në punë është gjëja më e mirë për çdokënd. Fjalimi im sot është mbi mesazhet nëse dëshironi të qendroni aktive në punë. Dhe unë mendoj se janë tre. Një: Ulu në tryezë. Dy: Shënderrojeni partnerin tuaj në një partner të vërtetë. Dhe tre: Mos u largoni më përpara se t'ju duhet të largoheni. E para: Ulu në tryezë. Vetëm para disa javësh në zyrat e Facebook-ut ne pritëm një zyrëtar të lart qeveritar, ai erdhi për t'u takuar me perfaqsues në role ekzekutive prej Sillicon Valley. Dhe secili në një farë mënyre u ul në tryezë. Ai ishte bashkë me dy gra që po e shoqëronin në udhëtim te cilat kishin pozita mjaft të larta në departamentin e tij. Dhe unë disi u thash, "Uluni në tryezë. Ejani, uluni në tavolinë." Dhe ato u ulën anë të dhomës. Kur isha në vitin e fundit të universitetit. Morra nje klasë të quajtuar Historia e Intelektit Europian. A nuk ju mungojnë eksperiencat e tilla prej ditëve të universitetit. Sikur të mund të bëja të njejtat gjëra sot. Klasën e morra me shoqën time të dhomës, Carrie, e cila ishte një studente e shkëlqyer e letërsisë — e cila vazhdoj e u bë një akademike letërsie vërtet e zonja — dhe me vëllaun tim — djalë i zgjuar, lojtar waterpoloje që studionte mjekësinë. i cili ishte në vitin e dytë të universitetit. Të tre e marrim klasën bashkë. Pastaj Carrie lexoj që të gjithë librat në origjinalin greqisht dhe latinisht — shkoj në të gjitha klasët — Une lexova të gjithë librat në anglisht dhe shkova në shumicën e klasëve. Vëllau im, disi i zënë; lexoj vetëm një nga 12 librat dhe shkoj vetëm në disa klasë, hyn tek dhoma jonë disa ditë para provimit për ndihmë. Të tre ne hyjmë në provim së bashku, dhe ulemi. Dhe ulemi aty për tre orë — me fletoret tona të kaltërta — po, po kam aq vjet. Kur dalim jashtë, shohim njëri tjetrin dhe pyesim: "Si kalove?" Carrie thotë, " Ndihem sikur nuk e nxorra vërtet pikën kryesore tek Dialektika Hegeliane" Dhe unë thashë, "Vërtet do të doja të kisha lidhur teorinë e pronësisë të John Locke-ut me filozofët që e pasojnë" Dhe vëllau im vazhdon, "Unë morra notën më të lartë në klasë" "Ti morre notën më të lartë në klasë? Ti nuk di asgjë." Problemi me këto situata është se pasqyrojnë atë që të dhënat tregojnë: gratë sistematikisht nënvleresojnë aftësitë e tyre. Nëse teston meshkuj dhe femra, me pyetje totalisht objektive si mesatarja e notave, meshkujt gabojnë me mbivlerësim të vogël, dhe gratë gabojnë me nënvlerësim të vogël. Gratë nuk negociojnë për vetën e tyre në punë. Një studim i dy viteve të fundit mbi njerzit që hynin në forcën punëtore pas universitetit tregon se 57 përqind e djemve ose, më mirë të them, të meshkujve, negociojnë pagën e tyre të parë, dhe vetëm 7 përqind e grave e bejnë të njejtën gjë. Dhe mbi të gjitha meshkujt ia dedikojnë suksesin vetës së tyre, ndërsa gratë ia dedikojnë faktorëve të jashtëm. Nëse i pyet meshkujt se si arritën të realizonin një punë të mirë, ata do të përgjigjen duke thenë, "Natyrisht, sepse jam i shkëlqyeshëm." Pse pyet? " Nëse pyet një grua se si arriti të realizonte një punë të mirë, çka do të pergjigjen është se dikush u ndihmoj, ishin me fat, punuan shumë seriozisht. Pse ka rëndësi e gjithë kjo? Ka patjetër shumë lidhje sepse askush nuk arrin deri tek zyrja duke u ulur në anë të dhomës dhe jo në tryezë. Dhe asnjë nuk merr ngritje në përgjegjësi nëse nuk besojnë se e meritojnë suksesin e tyre, apo edhe nëse nuk arrijnë ta kuptojnë suksesin e tyre. Do të doja që përgjigjja të ishte më e thjeshtë. Do të doja të arrija t'u thosha që të gjitha vajzave të reja me të cilat punoj, të gjitha ketyre grave të mrekullueshme, "Besoni tek vetja dhe negocioni për veten tuaj. Merreni në dorë suksesin tuaj." Do të doja të mundesha ti ja thosha këtë vajzës sime. Por nuk është aq e thjeshtë. Sepse çfarë tregojnë të dhënat, mbi të gjitha, është një gjë — që suksesi dhe vlerësimi janë drejtpërdrejt të ndërlidhura tek meshkujt. dhe negativisht të ndërlidhura tek gratë. Dhe secili po pajtohet, sepse të gjithë e dijmë që kjo është e vërtetë. Është një studim shumë i mirë që tregon këtë relacion shumë mirë. Është një studim i njohur i Harvard Business School (Shkollës së Biznesit në Harvard) mbi një grua të quajtur Heidi Roizen. Ajo është një operatiore në një kompani në Silicon Valley, dhe ajo përdor kontaktet e saj për t'u bërë një investuese vërtetë e zonja. Në vitin 2002, jo shumë më parë, një profesor që at'herë ishte tek Columbia University (Universiteti Columbia) e morri atë rast studimi dhe ia ndërroi emrin në Howard Roizen. Më pas shpërndau rastin studimor – që te dyjat – midis dy grupeve studentësh. Ai ndryshoi vetëm një fjalë : Heidi në Howard. Por ajo fjalë bëri një diferencë të madhe. Më pas ai i anketoj studentët. Lajmi i mirë ishte që stuedentët, si meshkujt edhe femrat, menduan se Heidi dhe Howard ishin njësoj të zot dhe kjo është diçka e mirë. E keqja ishte se të gjithë e pëlqyen Howard-in. Ai është një djalë i zoti, dikush me të cilin dëshiron të punosh, dëshiron të kalosh ditën duke peshkuar me të. Po Heidi? Jo dhe aq. Ajo është pak vetanake. Është pak politike. S'je i sigurtë nëse është dikush me të cilin dëshrion të punosh. Ky është problemi. Ne duhet t'u themi vajzave dhe kolegeve tona, ne duhet t'i ja përsërisim vetës që të besojmë se kemi marrë notën më të lartë, të luftojmë për ngritjen në detyrë, të ulemi në tryezë. Dhe duhet ta bëjmë këtë në një botë që kërkon sakrifica nga ato, edhe pse të tilla sakrifica nuk ekzistojnë për vëllezërit e tyre. Ana më pikëlluese është se është mjaftë vështirë për ta kujtuar. Do t'ju tregoj një rast me të vërtet të turpeshëm për mua, por mendoj se është i rëndësishëm. Jo shumë kohë më parë bëra të njejtin fjalim në zyrat e Facebook-ut përpara rreth 100 punonjësve. Pas disa orësh, një vajzë e re që punon atje e ulur afër tavolinës sime të vogël, donte të fliste me mua. Unë pranova, ajo u ul dhe filluam të bisedonim. Ajo tha, "Mësova diçka sot. Mësova që më duhet ta ngre dorën lart." E pyeta, "Çfarë do të thuash?" Ajo përgjigjet, "Kur po flisje, dhe the që do të ju përgjigjëshe dhe dy pyetjeve. Unë e kisha dorën lart bashkë me shumë punonjës tjerë, dhe ju përgjigje edhe dy pyetjeve më shumë. Unë e ula dorën, dhe vura re që të gjitha gratë e ulën dorën gjithashtu, dhe ti pastaj ju pergjigje edhe më shumë pyetjeve, vetëm nga meshkujt." Dhe thashë vetëmevete, uaa, nëse jam unë, që me të vërtet e kam për zemër këtë ceshtje, duke e dhënë fjalimin — dhe përgjatë tij nuk arrij të vërejë se duart e meshkujve janë ende lart dhe duart e grave janë ende lart, sa të zotë jemi ne si menaxher ne kompanitë dhe organizatat tona të vërejmë që meshkujt po u kapen mundësive më shumë se gratë? Ne duhet të arrijmë t'i shtyjmë gratë të ulen në tryezë. (Duartrokitje) Mesazhi i dytë: Ktheni partnerin tuaj në një partner të vërtetë. Unë jam bindur qe ne kemi bërë më shumë progres në sektorin e punës sesa në shtëpi. Te dhënat e tregojnë këtë qartësisht. Nëse një grua dhe një burrë punojnë me orar të plotë dhe kanë një fëmijë, gruaja bën dy herë më shumë punë shtepiake sesa burri, dhe gruaja kujdeset tre herë më shumë për femiun sesa burri. Kështu që ajo ka dy apo tre punë, dhe ai ka vetëm një. Kush mendoni se tërhiqet nga puna kur dikush duhet të jetë në shtëpi? Arsyet e kësaj janë vërtet komplekse, dhe unë nuk kam kohë t'i analizoj detajisht. Dhe nuk mendoj se ndeshjet e futbollit të dielave apo përtacia e përgjithishme është arsyeja. Unë mendoj se arsyeja është më e komplikuar. Unë mendoj se si shoqëri vendosim më shumë trysni tek djemët tanë që të arrijnë sukses sesa tek vajzat. Unë njoh meshkuj që qëndojnë në shtëpi dhe punojnë në shtëpi për të mbështetur gratë e tyre në karrierë. Dhe është e vështirë. Kur shkoj tek takimet me prindërit dhe e shoh babain aty vë re që nënat e tjera nuk përzihen me të. Dhe ky është një problem, sepse duhet ta marrim si një punë të rëndësishme — sepse është me të vërtet puna më e vështirë në botë — të punosh në shtëpi për njerëzit e të dyja gjinive nese vërtet duam t'i barazojmë gjërat dhe ti bëjmë gratë akive në forcën e punës. (Duartrokitje) Studimet tregojnë se familjet me të ardhura të barabarta dhe përgjegjësi të barabarta gjithashtu gëzojnë gjysmën e raportit të divorcit. Dhe nëse kjo nuk ishte motivim i mjaftueshëm për secilin nga ju, ata kanë më shumë — si mund ta shpreh këtë këtu në skenë? ata e njohin njeri tjetrin më shumë edhe në sensin biblik. (Brohoritje) Mesazhi numër tre: Mos u largoni përpara se t'ju duhet të largoheni. Mendoj që ka një ironi të thellë në faktin se zgjedhjet që gratë marrin dhe këtë e shoh gjithmonë — me qëllimin për të qëndruar aktive në punë në fakt i shpien deri tek largimi. Ja se çka ndodh: Ne jemi të gjithë të zënë; të gjithë janë të zënë; një grua është e zënë. Dhe fillon të mendoj për të patur një fëmijë. Dhe nga momenti që mendon për të patur fëmijë ajo fillon të planifikoj t'i bëj vend fëmiut. "Si do mund ta realizoj këtë bashkë me çdo gjë tjetër që po bëj?" Dhe realisht që nga ai moment, ajo nuk e ngre më dorën, nuk kërkon për rritje në pergjegjesi punë, nuk merr përsipër projekte të reja, nuk thotë më, "Unë. Unë dua ta bëj atë" Ajo fillon të tërhiqet. Problemi është se — le të themi që ajo ngeli shtatëzënë atë ditë, nëntë muaj shtatëzani, tre muaj leje lindjeje, gjashtë muaj të rikuperohet — në prespektive dy vite, shpesh herë — siç e kam vënë re — gratë fillojnë të mendojnë rreth kësaj shumë më herët kur fejohen, kur martohen, kur fillojnë të mendojnë për të provuar për të patur një femije, dhe kjo mund të marrë shumë kohë. Një grua erdhi të më fliste në lidhje me këtë dhe e shikoj disi – m'u duk pak e re. I thashë, "Ju dhe bashkëshorti juaj po mendoni të keni një fëmijë?" Dhe ajo më thotë, "Oh jo, unë nuk jam e martuar." Ajo nuk kishte madje as të dashur. I thashë, " Ti po mendon për këtë thjesht shumë herët." Por çështja është çfarë ndodh në momentin që fillon dalngadalë të tërhiqesh? Të gjithë që e kanë përjetuarë këtë — dhe jam këtu t'u tregoj, në momentin që keni një fëmijë në shtëpi, puna juaj të jetë njëmend aq e mirë sa të ja vlej t'i ktheheni, përndryshe është e vështirë ta lësh atë femijë në shtëpi — puna juaj duhet te jetë vërtet stimuluese. Duhet të jetë shpërblyese. Duhet të ndiheni sikur po bëni një ndryshim. Dhe nëse dy vite më parë nuk e morrët ngritjen në përgjegjësi dhe dikush që punon pranë teje e morri atë ngritje në detyrë, nëse tre vjetë më parë ndaluat së kërkuari mundësi të reja, keni për t'u mërzitur sepse duhet ta kishit mbajtur këmbën tek pedalja e gazit. Mos u largoni përpara se t'ju duhet të largoheni. Qëndroni. Mbajeni këmbën tek pedalja e gazit deri në ditën që vërtet u duhet të largoheni për të marr një pushim për fëmijë — dhe ne atë moment merrni vendimet. Mos merrni vendime shumë parakohe mbi të gjitha ato për të cilat nuk jeni të ndërgjegjeshme që po i merrni. Brezi im, fatkeqesisht, nuk ka për ta ndryshuar prezencën e femrave në rolet ekzekutive. Ato thjesht nuk po lëvizin. Nuk kemi për të arritur aty ku 50 përqind e popullatës duhet — nga brezi im, femrat nuk kanë për të arritur 50 përqind në krye te asnjërës industri. Por unë shpresoj që brezat e ardhshëm munden. Unë mendoj se një botë ku gjysma e shteteve dhe gjysma e kompanive do të drejtoheshin nga gratë, do te ishte një botë më e mirë. Dhe jo vetëm se njerëzit do ta dinin ku është tualeti i femrave, edhe pse kjo do ishte shumë e dobishme. Unë mendoj që do ishte një botë më e mirë. Unë kam dy fëmijë. Kam një djalë 5 vjeçar dhe një vajzë 3 vjeçare. Dua që djali im të ketë mundësinë të zgjedhë të jap kontribut të plotë në punë ose në shtepi. Dhe po ashtu dua që vajza ime të ketë mundesinë të zgjedhë që jo vetëm t'ja dal mbanë, por të vlerësohet për arritjet e saj. Faleminderit. (Duartrokitje)

50 thoughts on “Why we have too few women leaders | Sheryl Sandberg

 1. Dear Sheryl you should preach diversity and inclusion to your dear friend Elon Musk! He does not hire women engineers, makes jokes about women all the time and does not like minorities!

 2. It is not to a womans personal interest to rule men. She puts her in a very unhappy position. I dont believe that any good woman would want that position.

 3. I may be wrong but what I witnessed in High school and up was that women can't stay single. They spend most of their time and energy flocking from relationship to relationship only to end up as an unemployed housewife washing her masters soiled boxers her entire life. If they concentrated less on relationships and more on hard work and climbing the ladder then there'd be more female leaders.

 4. 99.9% of brick layers are men. Why not try for equality in that?

  IQ is one on the best indicators for success. Men, on average, are simultaneously smarter and dumber than women. This means men will occupy both the higher end jobs and lower end jobs whereas women will occupy tasks more in the middle. You are over analyzing.

 5. Why do women base their entire worth (or lack thereof) on the fact that the majority of positions of power, authority and leadership are held by men? Let’s start at the very premise of the discussion.

 6. A woman’s nature is hypergamy they’re attractive to more wealthier men that’s ingrained by nature and it won’t change. A woman’s hypergamous nature is what drives the gender wage gap.

 7. 8:53 most women in high positions suffer from imposter syndrome because we live in an age of gender quotas where women are given positions based on gender rather than by their merit. This video is just a rationale that women internalize to ease their guilt

 8. 7:43 success and likeability is negatively correlated for women because women play their female victim cards 24/7… and it’s just really pathetic to see women shame men into giving women positions of power

 9. 6:44 men attribute their success to themselves? We live in an age where Everyman says I wouldn’t have done it without my wife. This fool on stage is a liar. Hasn’t she heard behind every great man there’s a great woman and behind every great woman is herself?

 10. Females are idiots who believe in every propaganda gov. shove down their mouth. Male politics suck men's money through feminists and woman.

 11. Because they have a time sensitive biological clock, having to set a priority: career or motherhood. As simple as that, whether the feminists agree or not.

 12. women are meant to be mothers before anything else….thats why i cant push a baby out of my penis. go be a mother. talk a woman who never had kids, shes either crazy or feels about it. raise your kids, then come back to the work place.

 13. You want equality? If a man comes to pick up his rights after he didn't fight the battle, other men will give him rights but as second class. The same with women. You didn't fight any slavery battles and now you want to fight something that has practically been fought by everyone and its easier to make a transition. Not only that but you demand it like it has been long coming, its ridiculous.

 14. Fight your own battle. Women never made themselves be felt when men went to battle and die in the hundreds of millions. Women are the ones who should have defended us but they were ok with us dying. Now that the world is all easy and practical now you want equality and come out here to blame men after we died for you.

 15. Equality is a useless concept. Men and women have different biological and social characteristics and would therefore fit differently in different context. For example, Most men due it's biological makeup would be considered a better fit in Military( Body strength, No mentuation, no Child birth etc) compared to most women. Women on the other hand might find it easier than men to excel in work that is adaptible to their biological characteristic. The problem is nobody is talking about women right to live a dignified life. Equality as a whole can not be quantified and different people have different meaning for it. What women need is the protection to live in dignity and to be respected in home and outside. It is too bad that in the name of Women rights and equality Society is forcing them into Labor and sexualization. Men are bilogically better Bread winner while Women is biologically better house makers. We can push these limits by changing the context as more and more Work is becoming Non-manual but still Nature prevails. Women have to deal with two Jobs at the same time. One that nature has imposed on them and another that society is now enforcing on them.

 16. The reason there are so many negative coments is that smart people realize that this is third wave feminism. There are so many unsubstanitated generalities in this propaganda.

 17. Chanakya was an ancient Indian teacher, philosopher, economist, jurist and royal advisor. Refer Chankya's (ancient Indian visionary) quotes, you can get the answer for why we have few women leaders. "Anritam Sahasam Maya Murkhatramatilubdha Ashochatvam Nirdayatvam Strinam Dosha Swabhavaja." (Speaking false, starting a work without giving it any thought, daredevilry, deceitfulness, foolish acts, greed, impurity and cruelty – these are basic of a woman’s nature.)
  "Agnirapa Striyo Murkha Sarpa Rajkulani Ch Nityam Yatyen Seryani Sadhya Pranharaani Shat" (Fire, water, women, fool, snake and the royal family – beware of all these. They can prove fatal.) Sagacious people never act upon a woman's advice for women are the cause of all domestics disputes. They are also solely responsible for instigating all felonious wars and sinful deeds. This is why saintly people refrain from even viewing the reflection of a woman.

 18. I can see the gender inequality in music programs and how few women composers there are. Less than 2% of works by women are performed in the well-known music venues. The same goes for women composers in the film industry. I do notice how my male peers tend to be more assertive and certain of their abilities whereas women tend to question their talents and abilities and run more insecurity. It’s time we start believing we are enough and we are worth getting these opportunities we are seeking.

 19. The only reason women can have a position in any job in the corporate world is because of affirmative action if the government didn't hold a gun to these corporations no women would be hired

 20. I CANNOT STAND HAVING A WOMAN AS A BOSS. They try to behave like a man but they fail because is not their nature. They are mean, dramatic, and they keep trying to prove that they can be a boss.
  God made them beautifully to take care our children and home.

 21. as a feminist, i disagree wholeheartedly with this talk. sandberg puts blame on women for not doing enough when the systems in place (corporate institutions, governments, etc) deliberately hold women back. we don't have women leaders not because there are none, but because systems hold them back. it isn't a woman's fault she won't be considered for promotions because she wants to have a family, it is the COMPANY'S for not accommodating this aspect of womanhood. Not to mention, this idea that sandberg speaks of is very similar to trickle down economics in that if we have more women at the top, their success will reach the women at the bottom, making less than a dollar a day. THIS DOES NOT WORK. what this talk does is individualizes an international struggle that all women experience on one degree or another. by separating and blaming women for the faults of the (male-led) institutions, it hinders change from happening. this is called "neoliberal feminism," and it is INVALID.

 22. The only women she regards in her analysis are upper-middle to upper class overwhelmingly white professional women – around 35% of the female work force. The remaining 65% have always worked and continue having to work except now, as they are often the sole bread-winners, they must do so longer and harder while depriving their own children of nurturing. Social engineering "experts" of her own class forced non-professional women to work longer and harder doing manual labor for rich white women, while they were busy conquering the universe in the professional sphere, by driving men out of low-income households through means of the crooked welfare system, and it is the children of both classes who suffer for it. But those women don't exist in her universe as anything more than "human resources" to be exploited to the max, just as Facebook views it's subscriber base.

 23. She's basically saying be more "masculine" in a negative way. Be a d*ck. Ladies, please ignore this stupid talk.

 24. Why there are few number of women in coal mining,Truck driver,military,dangerous jobs? Feminist wants only priviges.

 25. Я согласен, что на высших уровнях правления женщин куда меньше, чем мужчин. Но взгляните на региональный уровень, здесь количество женщин достигает 80% (!), они понимают, что пробиваться дальше не смысла, т.к на тебя будет возложена огромная ответственность, поэтому с помощью связей ( зачастую половых ) пробиваются в муниципальную власть и живут себе препиваючи!

 26. I'm all for women's rights but that doesn't take any from the fact that men do well too. So I'm not gonna say that we need more and more women. We need ppl who do a GOOD JOB.

 27. I'm speaking from experience. I've worked in male and female dominated industries. Military and medical. Women leaders are terrible! Of course, I'm being general but the fact is women make poor leaders. They are never direct and it destroys an organization. Not to mention the games women play in the office. Men leaders are direct and if they see something isn't right, they fix it. Women will let it crash, burn, and bring the whole industry down with it. Women are not meant to be leaders.

 28. The point she makes is fair and ok , Women being leaders …not so much , women cant lead , well maybe 1 in 100000 , but anyway women have it hard thinking subjectively , instead they get carried easily by emotions, and you dont want a leader like that to make any decision of any sort in that manner

 29. We definitely need more women in leadership! This is an amazing talk! And one needs to choose how they consume the information.

 30. I love this Ted Talk even though it is almost a decade old. After I have been a manager and senior director in 6 other roles, I am now entering into my first executive role next week! Even though I am exceedingly well qualified and educated, still I feel nervous and worried about a couple things. This talk helped me to see that I am doing this not just to contribute to the industry, world, and my family. I am doing this for women and for the women to come after me. Onward women! Let's go!

 31. There are also too few women in garbage disposal, coal mining and other dangerous jobs. Feminist equality, hooray!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *