Stop Feeding Your Cat These 3 Things


So, one of the very common practices as pet owners or as any cat lovers is to feed the cats what the humans are eating. So, sometimes this is okay – but, most of the time, you are feeding the cats things that you should not be feeding the cats. So, firstly is bones. Chicken bones, fish bones… A lot of people give their food scraps including these bones to the cats. And because they see the cats enjoying eating those meals, they’d think “Oh, it’s okay. My cats like to eat bones,”. But, this is actually very harmful to the cats. You’d think the cat is okay because it’s showing appetite, but that’s only because the smell from the fish or the chicken is very strong so that the cat perceive it as delicious and as edible. It doesn’t mean that the food is safe for them. So, just like humans, we are able to eat things that smell good even though it may not be good for us. But, we have self-control. If you give these to the cats, there’s a very high chance that they would not have this self-control and they would just eat it. So one of the problems is when these cats start to consume bones. These bones would not be digested in their body especially if it’s the part that is very thick or if the part that is very sharp. Once these cats bite these bones into swallow-able sizes, and then they swallow these bones, it can actually puncture and cause perforation (hole / holes made by piercing) in their gastrointestinal lining. So, this includes their stomach, their intestine… So, once their intestine is perforated then you (cat) will get infection, you (cat) will get a lot of diseases and the cat will be dead. So, secondly is rice. A lot of people feed their cats rice because they’d say it’s more fulfilling and they’d say it’s okay their cats like to eat rice. Commonly, cats don’t really eat rice on it’s own, so people would mix them with fish or chicken – again, to give it that smell. So, just because the rice smells like fish, you’re basically tricking your cat that it’s eating fish. So, the reason why cats cannot eat rice is because cats are one of the species that are known as “obligate carnivores”. This means that their diet needs to be rich in protein. In fact, cats don’t actually have salivary amylase. The fact that they don’t have salivary amylase means they’re anatomically built to NOT digest carbohydrates such as rice. So, when you feed them rice, it will give them indigestion, it will give them problems, and it will cause a lot of metabolic diseases. Symptoms such as hair fall and also unkempt coat. Not only is their hair is falling, but if the cat does not feel well, they will not groom themselves. So, that is one of the signs how you’d know if your cat is feeling well is to look at their coat. Let’s say you feed your cat rice and it’s experiencing indigestion through stomach ache. It would not be grooming it’s coat and that’s also one of the reasons why you’d see their hair becoming not pretty or falling apart. So, thirdly is Panadol. Sometimes you’d see people recommending you giving Panadol to your cats if they’re feverish. So, Panadol, or Paracetamol, or known as Acetaminophen, is the common drug used to treat fever or pyrexia (increased body temperature; fever) in humans. Firstly, cat’s normal body temperature is 38ºC to 39ºC, which is slightly higher than human’s. I would say it’s kind of hard for you to gauge whether your cat is feverish or whether it’s just exhibiting a slightly higher body temperature compared to human’s and it’s not actually feverish. Some people would say, “Oh, my cat is having a fever because it’s sneezing / coughing”. While it’s common to have fever and cough and mucus when you are having an infection or anything, it does not necessarily means your cat is feverish. Even if you’re sure that your cats are having a fever, you are not supposed to give them Acetaminophen. Their liver cannot metabolise this drug. As humans, our liver is different from the cats’. So, our liver can metabolise Acetaminophen and it can show its effect by reducing your temperature. But for cats, it will cause toxicity. It’s very toxic to the fact that the onset (beginning) of the symptom can be shown as early as 1 to 4 hours. So, your cats will experience ragged breathing, increased heart-rate, and in some cases swelling will occur on their palms and their digits. And within 1 to 4 hours, if you do not take them to the vet, they can basically die because their systems are already experiencing toxicity. So, within 1 to 4 hours, you want to avoid this, just don’t feed Paracetamol to your cats.

100 thoughts on “Stop Feeding Your Cat These 3 Things

  1. bagi yang tak faham bhsa english, aku tlg korg

    ksimpulannya
    jangn bagi kucing makan
    1 – tulang
    2 – nasi
    3 – ubat2 sperti panadol, paracetamol dan seangkatannya

  2. tak salah nak cakap english…tapi yg english org barat ramai dah buat..ni org melayu, yg buat pun channel malaysia..
    guna la bahasa melayu…lebih elok kot noh..
    atok nenek mak ayah abg kakak adik2 kat kampung2 ramai tak reti english tapi nak juga ilmu ni..
    lebih mudah kalau guna bahasa melayu..

  3. Aku bukan tak faham inggeris, tapi kalau golongan sasar kita untuk bagi kesedaran pada rakyat Malaysia elok adakan sari kata atau bertutur dalam bahasa melayu supaya mesejnya sampai kepada golongan sasar.

  4. 1. ISUNYA SEKARANG SEBAB SPEAKER NI MELAYU SEBAB TU ORANG MELAYU TAK SEANAG DUDUK.

    2. ORANG MELAYU TAK BOLEH SPEAKING NANTI RAMAI ORANG MELAYU TRIGGRED.

    3. UNTUK SELESAIKAN MASALAH NI SAYA CADANGKAN ML STUDIO BUAT SUBTITTLE MALAY. SUPAYA ORANG PERTENGAHAN DAN KEBAWAH TAK BISING.

    TERIMA KASIH

  5. Hmm.. Dah x le bagi nasi ye. Saya bagi dia makan maggi la lps ni. Jimat sikit duit ngan masa aku nak bagi kucing ni makan..

  6. Bukan kucing saja. Banyak lagi binatang2 lain kita bagi makanan yang salah. Contoh macam ikan dekat taman rekreasi tu, ramai yang bagi roti, biskut tapi ikan tak boleh makan makanan macam tu sebab ada bleach. Burung hornbill kalau pergi tempat2 pelancongan, diorang selalu bagi makan pisang. Tapi tu bukan diet dia yang sebenarnya. Burung hornbill patut makan jenis kekacang dari pokok2 hutan. Banyak lagi binatang lain yang nak disebutkan. Jadi bila salah bagi makanan, ia seperti membuat haiwan tu mati secara perlahan.

  7. Betul .kucing x leh hadam nasi..aku bg kucing aku mkn nasi,malam tu kucing aku kentut busuk sial …itu tandanya dia x hadam nasi tu…and bnyak gas kuar…

  8. Kucing sy suka makan buah2an. Feveret dia durian la. Time nak kopek kulit durian, dia dah tunggu tepi dah,meow meow jee. Is it okay kucing makan durian, or any fruits?

  9. Kalau tak reti ENGLISH, please belajar. Kalau tak belajar, sampai bila2 pun tak reti. ? Just an advice. It's up to you. Take it or leave it ?
    #toanyonethatdontunderstandenglish

  10. Abis tu . tk boleh bgi mkn nasi. Tkkn isi ikan atau ayam je ? Tk kenyang la .. Abis nk bgi wetfoodd? Aku rsa wetfood lgi teruk do. Kucing aku mkn benda tu dlu jee.. semua cepat mati..

  11. Letak subtittle bole BI pun jd la . Akak ni cakap mcm goggle translate . Bosan . Mcm tengok berita . Kalau abg lawyer tu best la jugak . Dia punya slang best

  12. my cat tak makan makanan kucing tuuuu. semua brand makanan kucing dia taknak makan. jadi me mmg bagi makan nasi mixed dengan ikan tu?

  13. Kucing bandar mmg manja skit. Kucing aku kt kpg mkn la apa pn xda msalh smua bedal bdn mkin gemuk nk jln pn mls mkn tdur main ig je tw? yg pling dia suka keropok.bli yg paket bsr ada 20 paket kecil² tu than 5 hari je.yg sekor lg mkn nasi kna buh air teh? klaw x jgn hrp nk mkn xda lauk pn xpe jnji ada air teh sekor lg xda lauk pn xpe jnji ada kropok ring² merah tu??? tp tkt dgn ank patung prnh aku kejar dia dgn ank patung pg dia lari kluar ptg bru blk? donnie dan john labu yg betina katty ???

  14. Okay je bagi nasi kat kucing. Alhamdullillah sihat sejahtera , okay je zaman dulu bg nasi sekarang mcm mcm tak boleh. Insyallah okay je kucing janji kita jaga dia dengan baikk. Semuanya dengan izin Tuhan kalau kita jaga ngn baik pun kalau tuhan lebih syg kan die tak boleh nak buat ape.

  15. actually ,kucing kalau makan nasi dgn ikan, badan kucing akan jdi pejal dan berat tp badan still maintain…tapi kalau kucing makan yg whiskers pnya bdn nampak gemok tapi sebenar ringan..n one more thing, if we're want to improve our english, we are cannot to talk with malay people(sometime) ? they always judge us like a loser person..

  16. mar arf, tawpiw, for the next video, borlerwh tark awawk bewrcharkarp menggunakarns bahawsaew melayu, your viewers want that

  17. tapi kenapa kucing saya makan whiskas dia org sakit perut cirit birit.. walaupun dh tukar jenama lain. boleh bagi pencerahan.. rase bersalah pula bagi dia org mkn nasi ??

  18. A note to ML Studios,
    You might want to leave a link for others to put subtitles on your video as there are people complaining
    "laJU sAnGAt La"
    "CakAP MeLAyU aH"
    Haish.

  19. This is One of very few that can speak at the same pace with their thought and still accurately deliver the message… Btw the way she speak is the same either with bI/bm..

  20. Memang ironik bila kebanyakkan orang dalam ni sibuk bising tak tentu pasal sebab kononnya tak faham English, sedangkan telefon masing2 dah terang2 guna setup English. Kononnya suruh cakap Melayu la bagai, username kebanyakkan nye tetap English jugak. Tak faham? Belajarlah. Apa guna belajar waktu sekolah dulu?

  21. Apa nk buat ek kalau kucing aku ni xmakan makanan kucing… Biasanya kene campur nasi ngan makanan yg basah dlm pack tu baru dia nk makan

  22. Sebelum maknn kucing wujud kucing mkn ape Ek? Kucing yang tercekik tulang ni sama je macm manusia yang tercekik tulang,tak sengaje trmakn sekali bukan die makn tulang semata2 gilo

  23. Haaa kalau rase2 xmampu nak bela/pelihara kucing… Lepas jer dlm hutan… Pandailah dia hidup…

    Mana tau jadi simba dalam hakunamatata kerrr

  24. kucing level² bangsawan ni memang mengada2 , aku ada sekor , nak makan dryfood/wetfood yg mahal2 jee ….
    pastu aku ada lagi 2 ekor kucing biasa , bagi makan apa pun elok jee … telur goreng ngan ikan goreng pun bedal jee …. pastu suka main air , hahaa….?

  25. why still people in here still using their own pngalmn, i mean, pnglmn kita xstanding dgn kajian para doktor. bru bela kucing, ad yg dah lme, pngalmn tu klu dh bratus thn xpe, ni bru 10 thun dh nk buat kesimpuln sndiri, ach lgi pndai dr doktor n saintis. sooo klu korg( yg rse kucing dia sampai skrang sihat walafiat sbb mkn mcm2 tu) msih nak guna pngalmannn yg sgt 'lame' korang alami tu, truskan n just forget about all research n kjian mrepek doktor2 ni buat. mybe korg tgk kucing korg happyy, but kita xthu kesan jngke mse pnjang nnti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *